Hvad har skateboarding, højskoler og entreprenørskab til fælles?

….Svaret er: At vi i Handlemod finder inspiration i alle 3 ting.

HØJSKOLE: PERSONLIG UDVIKLING, FORANDRINGER OG FÆLLESSKABELSE

Højskolerne er mestre i at få mennesker til at opdage, at de er unikke, og at alle kan bidrage med individuelle talenter til at udvikle fællesskabet. Vi er inspirerede af højskolernes trygge læringsmiljøer, hvor mennesker møder hinanden i øjenhøjde og i dialog. Vi tror på, at mennesker bidrager, når de føler tryghed til at være sig selv i fællesskabet.

Handlemod arbejder med at få mennesker til at opdage personlige talenter og ressourcer i fællesskaber.

ENTREPRENØRSKAB = TAGE INITIATIV, IVÆRKSÆTTE OG VANEBRUD

Vi er funderet i entreprenørskabspraksis og -teori med fokus på at få mennesker til at træde i karakter som initiativtagere, iværksættere og som vane-brydere. At træde i karakter, som fx iværksætter kræver viden om “hvem er jeg”, “hvem er mit netværk” og “hvad er jeg ekspert i”.

Handlemod arbejder for, at mennesker tager initiativ og udvikler organisationer og samfund.

SKATEBOARDING: MOD OG VEDHOLDENHED TIL AT FALDE FOR AT LÆRE

Du står på rampen, hjertet slår hårdt og maven snører sig sammen. Du ved, at du må springe ud for at lære det næste trick. Du ved, at du kan falde og slå dig. Du ved, at der ikke er nogen vej udenom - altså hvis du vil lande det næste trick. Når du falder, giver fællesskabet high five for at anerkende, at du prøver. Når du lander tricket, hamrer de andre skatere deres board i gulvet for at fejre og anerkende din sejr.

Handlemod skaber rammer, hvor folk tør springe ud i “deres næste trick”.


Peter Mazen