Træn din modighedsmuskel

“At vide, hvad det rigtige er og ikke gøre det, er mangel på mod”. Konfutse.

Vi mener, at langt de fleste mennesker ved hvad der er rigtigt at gøre, men mange savner ofte mod til at handle, og forfølge mål og drømme.

Mod skal der til, når vi skal sige fra og til. Når vi skal tage kontakt til et nyt menneske, vi vil lære at kende. Når vi skal sige fra til folk, der larmer i stillekupéen. Når vi skal præsentere foran mange mennesker. Når vi skal starte på en aktivitet, hvor vi er nybegyndere.

Oftest har man undskyldninger stående i kø for IKKE at tage ansvar for ens udfordringer og ønsker. Oftest bliver man i vanens tryghed, omend det er på tide at gøre noget anderledes.

Den er modig, som tør udfordre sine læringsgrænser; tør bevæge sig derud, hvor hjertet slår lidt hurtigere og hvor en indre stemme måske siger “la’ vær”. Det er nemlig på grænserne, vi lærer om det nye. Alle kan være modige, men mod skal trænes. At være modig betyder, at du handler på trods af tvivl og modstand.

Handlemod er et oprør mod følelsen af apati og magtesløshed. Handlemod er et opgør mod manglende tro på egne evner og ansvarsfralæggelse.

Handlemod er at turde udfordre sine læringsgrænser og forfølge drømme og mål. Handlemod er at turde træde i karakter og sige tydeligt JA og NEJ. Handlemod er at handle på trods af tvivl og usikkerhed.

Modigheds-træning starter med at træne ens  “hverdagsmod”.

Anne Eggebrecht og Peter Laut Matzen
 

Peter Mazen